Blog

Laham Temhaba

Laham Temhaba nedir? Laham Temhaba ejderha kılıklı bir kertenkeledir. Evet bu doğru, ama yeterli değil.

Laham temhaba oyun dolu bir yolculukta yine oyunla yazılmış bir hikayedir. Okuma ve yazmayı yeni öğrenmiş bir çocuğun ilk kitabıdır. Hayallerin somutlaşmasıdır. Bi’Oyunkur oyun projeleri arasında yazılacak olan pek çok hikayenin ilkidir. Bir ilham kaynağıdır. Biraz uydurmaca, biraz kurmaca, biraz karalamacadır.

Her biri oyun ile hemhal olunca korkulur mu hiç öykü yazarı olmaktan? Korku mu dedik? Leham Temhaba korkusu ile yüzleşmek için yolculuk yapan kahramandır.

Korkusuyla yüzleşmesi için Laham Temhaba’yı yolculuğa çıkaran, yazan, çizen resmeden kişi ise, 7 yaşında Kerem isimli bir oyunbaz. Evet 7 yaşında. Onun bu bilgelik dolu fikre nasıl vardığını biz de bilmiyoruz. Kadim bir bilgi mi, tesadüf mü siz karar verin.

Ancak şunu biliyoruz. Her çocuğun bambaşka bir oyun dünyası var. Çocukları en iyi tanıyabileceğimiz yer işte o dünya. Kerem bizi oyun dünyasına kabul etti. Oyun dünyasında olan enteresan kahramanları anlattı. Onlardan birini seçtik ve hikaye kahramanımız yaptık. Yazı yazmayı henüz yeni çözmeye başladığı zamanlarda notlarını resimlerle aldı. O notlar hikayelerimizin resimleri oldu. Oyun ile bir kelime bulduk. O kelime hikayemizin ve kahramanımızın ismi oldu. En sevdiğimiz hayvanları hikayemizde ağırladık. Kafamız karıştığında enerjimizi yerine getirmek için bilin bakalım ne yaptık? Oyun oynadık ??

Laham Temhaba size kısa bir hikaye gibi gelebilir. Bu hikayenin de bir hikayesi var. O da Kerem’le birlikte yaşadığımız 'Oyunbazın Yolculuğu' serüveninin hikayesi. Eh işte bu anlatılmaz, oynanır. Keyifli okumalar...

Esra Güneş - Bi'Oyunkur Oyun Koçu


/files/LAHAM%20TEMHABA.pdf


E Bültene Kayıt Ol Yeniliklerden ve indirimlerden haberdar olmak için lütfen e-bültene kayıt olunuz.